Welkom op de jeugdpagina van Golfclub Heidemeer!

Het jeugdprogramma van de Golfclub Heidemeer draait in de eerste plaats om plezier in het Golf te krijgen.Dit geldt natuurlijk voor alle sporten dat het pas leuk wordt als het lukt. Om te leren golfen zijn twee dingen belangrijk: voldoende les krijgen maar vooral ook zelf oefenen!

Vanaf ongeveer 6 jaar kunnen kinderen op onze Golfclub leren golfen. De Jeugd die start met golfen, kan deelnemen aan de jeugdlessen, die in samenwerking met golfschool heidemeer worden uitgevoerd.Hier kan de jeugd zich op een verantwoorde, maar ook op een speelse wijze ontwikkelen tot echte golfer of golfster. De jeugdlessen worden gegeven door een gekwalificeerde golfprofessional.

De kinderen worden opgeleid met behulp van de door de Nederlandse Golf Federatie (NGF) opgestelde jeugd- stappen plan. Deze stappen lopen van Par, Birdie, Eagle tot Albatross naar Baanpermissie en uiteindelijk naar Clubhandicap 54/GVB. Gedurende het seizoen organiseert de jeugdcommissie een aantal wedstrijden en Golfspellen speciaal voor jeugdspelers van elk niveau.

Het jeugd-stappenplan

Het jeugd-stappenplan voor jeugd tot 14 jaar: op weg naar Handicap 54/GVB
Het jeugdbeleid is erop gericht dat je je thuis voelt op de golfclub. Vanuit dit thuisgevoel kun je je met plezier ontwikkelen in de golfsport tot het hoogste niveau. Daarom geven wij onze jeugd golfles aan de hand van het NGF jeugd-stappenplan.

Indeling en Niveau

De kinderen krijgen een tas label/pasje waar hun huidige niveau op staat (van Beginner tot en met Albatros). Afhankelijk van leeftijd en ervaring is het voor kinderen mogelijk om deze 5 stappen in 2 jaar te doorlopen. In de map van de pro wordt per kind bijgehouden hoe ver ze van het volgende niveau verwijderd zijn; dit wordt bijgehouden in een voortgangsthermometer per slagsoort (putten, chippen, etc.). Voor elk tas label/pasje zijn de vereisten opgenomen. Vanaf niveau Birdie zijn ook de vaardigheden in de baan benoemd.

Niveau 1: van Beginner naar Par
Niveau 2: van Par naar Birdie
Niveau 3: van Birdie naar Eagle
Niveau 4: van Eagle naar Albatros (golfbaanpermissie)
Niveau 5: van Albatros naar Handicap 54/GVB

cards

Wanneer je Clubhandicap 54 hebt, mag je zelfstandig gaan golfen in de golfbaan. Hierna kun je verder gaan met lessen om je Clubhandicap verder te verlagen. Uiteindelijk is dit het doel; dat kinderen zelfstandig, in een goed tempo, 9 of 18 holes kunnen golfen.