logo

Alle nieuwsberichten

23 apr 2024

Heidemeer Dames 2 Donderdag 50+ 18-27 holes

Dan lezen we het stuk van Heren 1 en dan denk ik o jé de redacteur wil graag dat we allemaal wat schrijven over de competitie en dat heb ik deze week nog niet gedaan. Nou ja niet het enige team dat zich niet (geheel) houdt aan de wensen van de redacteur, maar toch je wilt hem wel ter wille zijn, want een redacteur tegen je kan denk ik ernstige gevolgen hebben, of misschien wel niet maar ik neem het risico niet. Nu weet ik toevallig dat onze redacteur speciale banden heeft met dat eerste Herenteam, dus die hoeven niet bang te zijn met de redacteur overhoop te komen liggen.

22 apr 2024

Heidemeer Heren 1: Fietsen de Koepel eraf in de Hoofdklasse op de Hilversumsche!

Het is weer maandag! Tijd voor een wekelijkse update aangaande de queeste waar we een paar weken mee begonnen in de 27 holes Hoofdklasse van de NGF competitie. De Blauwe Garde uut it Noorden reisde zondag 21 april af naar de Klup met de Ljip in het vaandel in het midden des lands. Plaats van handeling: de illustere golfbaan “de Hilverschumsche”met een roemruchte historie waar je ú tegen zegt. Daar leek tevens het doucheputje van Nederland zich te bevinden, want amai: d’r was een hoop overtollig water te bespeuren. Op de parkeerplaats en de driving range kreeg je natte voeten en ook door de baan was er veel ‘tijdelijk water’. Zeker ook rondom de achttiende green, zichtbaar vanuit het fraaie clubhuis. Vrijwel direct bespeurde ik aldaar een reiger die op zoek was naar een lekkere snack zo het leek. Een prachtig voorbeeld van libbende natoer dacht ik nog! En man man man, wat kan zo’n beestje toch onbeweeglijk stil op z’n plekje staan! Op de achttiende aangekomen in de middag (waarover later meer) bleek bij nadere inspectie deze plastic fantastic te zijn en een naambordje “Marijke Helwegen” te dragen…

17 apr 2024

Heidemeer Heren 1 27 holes: nemen plaats aan de Pokertafel voor het Kampioenschap!

moest er even op wachten, maar vandaag deel 2 in het feuilleton omtrent de belevenissen van Heidemeer Heren 1 27 holes, uitkomend in de Hoofdklasse 27 holes. Ik was even busy busy met arbeidsgerelateerde zaken, vandaar dat het wat langer duurde. Ergo: ‘We’, de blauwe garde uut it Noorden werden op 14 april verwacht op GC de Koepel te Wierden (baantje lag er goed bij heur poeh!) om de strijd aan te binden met de heren van de Hooge Groav’n. Voor degenen die niet helemaal thuis zijn in de historie: de heren van de Hooge Groav’n hebben een speciaal plekje in ons grutte Friese hart, daar zij vorig jaar ons verblijdden met 2 krattekes smakelijk pilsbier nadat wij de titelkandidaat numero uno destijds een ongelooflijk lekker smakende nederlaag aan de broek gaven. Maar ja dat is toch echt vorig jaar en dus was het deze dag geen dag van weerzien met kadootjes en confetti, want the stakes are high: wie wint pakt een goede uitgangsposisie richting handhaving. En mochten wij verliezen: het degradasiespook zou ons grijnzend recht in het gezicht aankieken!

15 apr 2024

Competitie Heidemeer 2 dames donderdag 50+  18- 27 holes

Een nieuwe opzet dit jaar van de NGF competitie die nogal wat veranderingen teweeg brengt. Allereerst de poule-indeling is gemaakt door de samenvoeging van dinsdag voorheen en donderdag dames en dat geeft in de aanloop denk ik nogal wat verschillen in handicap. In onze poule is het verschil denk ik wel erg groot met de Noord Nederlandse en Havelte, op dit moment de nummer 1 en laatst. Dat wordt in de loop van de tijd vanzelf rechtgetrokken door promoties.

15 apr 2024

Volbeda First Chance wedstrijd 30-03-2024

Allereerst de wedstrijdleiding bedankt voor de top organisatie. De hele dag verliep soepeltjes en bij binnen komst hadden we lekkere warme nacho’s die de innerlijke mens weer vulde. Daarbij ook mijn flightgenoten Harry Agricola en Albert Kool voor een hele gezellige middag.

10 apr 2024

Heidemeer Heren 1: wapperen uit de bocht op Zeewolde…

Zaterdagavond 6 april 2024. De avond vóór de eerste NGF competitie wedstrijd. Ik sta voor mijn kledingkast. Waar tegenstanders ons in vorige jaren aan zagen treden in knuffelbare babyblauwe outfits ligt er nu een nieuwe ‘bedrijfspolo’ voor me klaar. Ik til de polo op en bekijk em van alle kanten. Het vers gestikte logo van onze sponsor ‘It Houtsje’ (http://www.ommes.nl/) schittert op de borst en een gevoel van trots bekruipt me als ik de tekst op de mouw bekijk: “Heren 1”. Ja… Dat zijn we: het summum van de Heidemeer, het beste van het beste uit het Friese Haagje. De Blauwe Garde uut it Noorden, het elitekorps van de Heidemeer dat wederom op jacht gaat naar minimaal wederom een jaar Handhaving in de 27 holes hoofdklasse. De polo vouw ik eerbiedig op en leg em klaar. Tevreden stap ik in mijn pyjama met mooie brandweerauto’s erop in bed, want: morgen COMPETISIE!

10 apr 2024

Rabbitwedstrijd 06-04-2024

Na een periode met veel regen zijn we zaterdag weer begonnen met de Rabbitcompetitie. Een nieuwe competitie met als sponsor: Golfschool Heidemeer.

10 apr 2024

Damesdag wintercompetitie 2023 / 2024

Ondanks al het grauwe en regenachtige weer, waardoor de baan enorm modderig en zelfs deels onder water stond, heeft de damescommissie deze winter 11 wedstrijden kunnen organiseren voor de wintercompetitie. Van deze 11 wedstrijden telden de beste 7 mee voor de totaalscore.

25 mrt 2024

Terugblik Meester Miedema wintercompetitie 2023 / 2024

Oktober 2023. De wedstrijdcommissie in de persoon van Jelle Russchen neemt traditiegetrouw contact op met mij omtrent de Wintercompetitie: we vinken alle agendapunten rap af, want na 2 eerdere edities van de Meester Miedema Wintercompetitie is wel duidelijk hoe deze leuke competitie qua organisatie in elkaar zit. Deze editie zijn er 20 zondagen gepland waarin de deelnemers niet alleen met de anderen de strijd aangaan, maar ook met de elementen en natuurlijk zichzelf en uiteraard na afloop getrakteerd worden op een lekkere versnapering!

19 mrt 2024

Klaverjascompetitie seizoen 2023/2024

Dit jaar was er een heuse klaverjascompetitie gaande bij golfclub Heidemeer, waarbij er 3 “boompjes”per avond gespeeld werden. Dat er best veel aan deze “sport” gedaan wordt binnen onze vereniging bleek wel uit het grote aantal deelnemers!

Baanagenda
Sluiten
Baanstatus
Sluiten