Laatste nieuws

Dinsdag 5 december was het weer zover. De jaarlijkse Sinterklaas surprise wedstrijd van de dames-dinsdag. Na ontvangst met heerlijke koffie moesten alle dames een nummer trekken uit de muts van Zwarte Piet. Zo werd de flight indeling bepaald. En om 11.00 uur 'goedgemutst' de baan in!
Een van mijn passies is de golfsport waar ik 20 jaar geleden bij GC Heidemeer Heerenveen mee ben begonnen. Golfen is óf zeer verslavend óf je vindt er niets aan. Concentratie c.q. focussen speelt een belangrijke rol en het spel maakt je behoorlijk nederig. Dit in de zin dat na een goede hole in bv PAR (Professional Average Result) of een enkele keer zelfs een birdie (1 slag beter cq minder dan PAR), je op de volgende hole 2 ballen in het water en of het bos in slaat!
In maart 2017 zijn we weer begonnen met de eerste Rabbitwedstrijd van het seizoen. Wat lijkt dat nog maar kort geleden!
Nu het weer vroeg donker wordt, het weer grillig en de golfbaan griezelig vanaf de schemering wisten we het…. het was weer tijd voor de Halloween wedstrijd…! Nu al een aantal jaar één van de meest spannende en gezellige jeugdwedstrijden!
Het is zaterdag 21 oktober en we speelden vandaag de Volbeda last chance wedstrijd. Bij deze wedstrijd zou de baan eigenlijk, zoals de naam doet vermoeden, qualifying moeten zijn om voor de winterperiode nog even de handicap scherp te stellen.
Op donderdag 5 oktober 2017 was het weer zover. De afsluiting van de seniorenochtend 2017, gesponsord door hotel Tjaarda te Oranjewoud.  Om 10.00 uur werden we verwacht in clubhuis van de golfclub waar we werden getrakteerd op koffie met gebak. Tevens konden we ons hier geestelijk voorbereiden op de komende wedstrijd die voor sommigen misschien nog een staartje had om eventueel nog in aanmerking te komen voor speelster c.q. speler van het jaar. Alleen de commissie wist wie hiervoor nog in aanmerking kwamen.
Op 8 oktober organiseerde de jeugdcommissie de jaarlijkse dierendagwedstrijd. De 2017-editie was een combinatie van een rondje van vier holes een vossenjacht over 9 holes. Alle kinderen hadden van de jeugdcommissie een voedselpakketje gekregen in een grappig dierentasje. Er zaten safari koekjes en water in. Een ware traktatie!
Net terug van een heerlijk weekje zonnig Griekenland doe ik vanmorgen m’n ogen open en kijk hoopvol naar buiten. Helaas, druilerig. Wat een verschil met gisterochtend en ik moet me dan ook dwingen niet onmiddellijk weer naast Trijn mijn bed in te duiken. Maar ja, gaat niet, hè. De eerste zaterdag van de maand, dus tijd voor de rabbitwedstrijd.
Na het ontbijt samen toch enigszins opgewekt naar de golfclub, het kan immers alleen maar beter worden dachten we toen nog. Dit zou anders uitpakken.
Zondag 17 september is op de Burggolf baan Sint Nyk het Friese Jeugdkampioenschap gehouden. Vanuit golfclub Heidemeer hebben hier vijf golfers aan deelgenomen in de categorie 2 (18 holes single stableford) en 3 (9 holes single stableford). In de categorie 1 waren we niet vertegenwoordigd, omdat Michael Wedema (met succes) de voorkeur gaf aan deelname aan de Friese Amateurkampioenschappen die op dezelfde dag werden gehouden op golfbaan Lauswolt. Van harte gefeliciteerd Michael!
Zaterdag 23 september jongstleden werd een speciale Bentacera golfwedstrijd gehouden. Ipv de gebruikelijke strokeplaywedstrijd werd het een gezellige stablefordmiddag. Er waren prachtige prijzen te winnen, de opkomst was dan ook hoog!
Zondag 17-09-2017 was GC Lauswolt te Beetsterzwaag het toneel voor het Fries Amateur Kampioenschap 2017. Aan de start verschenen de golfclubs van Ameland, Sint Nicolaasga, GC Groene Ster, GC Gaasterland, GC Heidemeer en natuurlijk GC Lauswolt zelf met 6 dames en 6 heren aan de start, allen klaar om hun beste beentje voor te zetten om de felbegeerde wisseltrofee (het ‘Uleboard’) voor de eigen club te winnen. Van de beste 5 heren en de beste 5 dames wordt de binnengebrachte score opgeteld. De club met het minst aantal slagen is de winnaar. Tevens wordt er gestreden om het individuele kampioenschap bij zowel de dames als de heren.
Bij het opstaan was het nog bewolkt, maar bij de start van de wedstrijd kwam er al een mager zonnetje door en de temperatuur liep op zodat het een mooie dag werd om te spelen.
Afgelopen zaterdag 12 augustus is weer de jaarlijkse "Handicart" wedstrijd gespeeld. Het was nog even spannend, omdat de weersvoorspellingen er aanvankelijk er niet al te best uitzagen, maar de weergoden waren ons gunstig gezind zodat de dag met prima weer verliep. Met 47 deelnemers (een absoluut record) kon de dag al niet meer stuk!
Noteer alvast zaterdag 26 augustus in uw agenda! In samenwerking met Golfbar Mulligan zal traditiegetrouw de paling- en zalmwedstrijd gehouden worden. De wedstrijd is 18 holes en voor en na uw ronde zijn er heerlijke gerookte paling en zalm voor de liefhebbers!
Het was weer tijd voor het maandelijkse rabbit-feestje! Want zeg nou zelf, het is toch een feest om met dit prachtige weer rake klappen te slaan op de golfbaan. Ik had de vrijdagavond ervoor ook een niet nader te noemen feestelijk aantal biertjes op, waardoor de scherpte van ver moest komen...
Op 12 augustus 2017 is weer de handicart wedstrijd. Iedereen in het bezit van het GVB (dus ook met handicap 54!) kan meedoen. Het betreft een gezellige wedstrijd ten bate van de stichting Handicart. En als je wint mag je met een beetje mazzel ook nog meedoen in de landelijke finale! Inschrijven dus!
Op zondag 9 juli jl. is een deel van de jeugd van onze golfclub afgereisd naar golfclub Emmeloord om daar op de 9 holes baan een onderlinge wedstrijd te spelen. Voor velen was dit de eerste kennismaking met deze ‘hoge’ baan en het spelen op een baan die ‘normaal’ in gebruik was. De meeste ervaring tot nu toe is opgedaan tijdens eigen toernooien of voor jeugd georganiseerde wedstrijden waarbij de baan voor de rest dicht is. Dit was op Emmeloord niet het geval, waardoor er ook rekening gehouden moest worden met het doorspelen of het doorlaten van een flight die sneller gaat.
De Zilveren Ganzenveer is een jaarlijks terugkerende golfwedstrijd voor redacties van Nederlandse golfclubs. Dit jaar werd de wedstrijd voor de 40e keer gespeeld en wel op Golfclub Midden-Brabant te Esbeek. Geen schande als u niet weet waar dat ligt, maar Hilvarenbeek zegt u vast wel wat. Daar ligt deze golfbaan vlakbij. Een uurtje of twee rijden wilden Arjen Miedema en ik er graag aan wagen om net als 2 jaar terug deel te mogen nemen namens Golfclub Heidemeer (vorig jaar lieten we verstek gaan wegens drukke agenda's). Beide gekleed in 'Heidemeer blauw' stapten we de auto uit, vol goede moed er een leuke dag van te maken en ervaringen uit te wisselen met betrekking tot ons clubblad / nieuwsbrief.
Hoewel wat verlaat toch nog een verslag van de Matchis sponsorwedstrijd van 10 juni 2017. Deze wedstrijd is voor de tweede keer gespeeld op golfclub Heidemeer. Een 18 holes shotgun wedstrijd in de spelvorm greensome, voor het goede doel. Na ontvangst van de 48 deelnemers met koffie en gebak werd een inleidend praatje gehouden door Fredy Damm over de Stichting Matchis. Stichting Matchis is het nederlands centrum voor stamceldonoren. Na verdere uitleg over de spelvorm greensome het kopen van “stamcellen” (mulligans die tijdens de wedstrijd ingezet konden worden) en wat andere mededelingen kon iedereen naar zijn starthole.
Ondanks dat er veel regen werd verwacht en de vakantieperiode is begonnen hadden zich toch nog 29 mensen zich opgegeven voor de wedstrijd. Nadat er was gestart begon het lichtjes te regen, zodat de paraplu zo nu en dan eraan te pas moest komen. Dit had verder geen invloed op de wedstrijd.
Op zaterdag 24 juni 2017 werd de vossenjacht gehouden. De "vos" (onze pro Tineke) startte in de eerste flight volgens traditie met de voorzitter en Andor om een beste score neer te zetten.
Vrijdag 2 juni was de jaarlijkse derby met Texel, dit jaar weer op golfbaan Heidemeer. En we mochten niet klagen het was een mooie dag. Bij binnenkomst stond de koffie met suikerbrood klaar en was het wachten tot we compleet waren en de uitleg van de wedstijd.
Zaterdag 17 en zondag 18 juni werden de Clubkampioenschappen strokeplay gespeeld op de Heidemeer. De clubkampioenschappen worden over 36 holes gespeeld, verspreid over 2 dagen (beide dagen 18 holes). Op zaterdag 17 juni was het een heerlijke bewolkte golfdag waar prima scores neergezet werden. De deelnemers speelden voor wat ze waard waren en maakten birdies dat het een lieve lust was.
Zaterdag 24 juni aanstaande wordt de jaarlijkse vossenjacht wedstrijd gespeeld. Een mooie gelegenheid om te proberen om onze pro Tineke van der Wal te verslaan!
Afgelopen zondag 11 juni is de GVB Cup jeugdwedstrijd gehouden. Dit is een Stableford wedstrijd over 9 holes of voor onze kleinste golfers over 4 holes. De winnaar of winnares van de 9 holes golfwedstrijd mag zich GVB jeugdlid van het jaar noemen en de winnaar of winnares van de 4 holes wedstrijd jeugdlid van het jaar op de korte baan! Op dit zonnige evenement konden we negen deelnemers verwelkomen. Zes in de categorie 9 holes en drie in de 4 holes wedstrijd.
Op zaterdag d.d. 3 juni j.l. stond mijn tweede rabbitwedstrijd op het programma. We starten in een gezellige flight en voorzichtig scheen een zonnetje door de wolken. De baan was erg droog na een periode van een behoorlijk aantal zonnige dagen.
Een belangrijk bericht van de wedstrijdcommissie: op 17 en 18 juni aanstaande is het tijd om te bepalen wie zichzelf een jaar lang clubkampioen mag noemen! Laat u niet afschrikken, want er wordt in 2 categorieën gespeeld: strokeplay en stableford!
Helaas kan een hartstilstand iemand plotseling overkomen. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Zo’n apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Op onze vereniging is een AED aanwezig. Deze is vanaf heden naar buiten verplaatst.
Pech? zeg maar 3 keer vette pech! Vorige week kreeg ik een berichtje van Karin met de vraag: "willen de captains van de teams een verslagje maken van de door hen gespeelde competitie?". Uiteraard wilde ik dit wel en was in de veronderstelling snel klaar te zijn...
Op 2 april was het weer zo ver. De start van de NGF competitie 2017 begint voor Heren 1 Hoofdklasse 27 holes met een reis naar ‘De Koepel’ in Twente. Voor velen van ons een onbekende baan en een team dat wij in de competitie niet eerder waren tegengekomen. Die voorjaarszondag is het prachtig weer en de baan is verrassend; goed onderhouden, mooie lay-out en een schitterende bos/parkachtige omgeving. Zeker een aanrader om eens te gaan "greenfeeën"!
Met een geheel nieuw team traden we aan in de competitie, in een poule waarin we zeker kansen zagen om kampioen te worden...
Na een intensieve voorbereiding ( 1 gezamenlijke training van 18 holes waarbij onze captain bijna een meerkoet de dierenambulance in sloeg), vertrokken we op 2 april richting Zeewolde voor de 1e wedstrijd van de NGF competitie. Tegenstander van die dag was ‘t Sybrook uit Enschede. De matadoren voor dit seizoen waren Wiebe, Ale, Marc, Peter (captain) , Gideon en nieuwkomers Robert Sven en Arjan. Voor Robert Sven zijn debuut in competitiegolf en Arjan kwam over van Heren 3.
2 April 2017. Daar begon de competitie voor ons. Na een intensieve voorbereiding mochten wij eerst gastheer zijn. Dan heb je dat maar weer gehad en het heeft als voordeel: we kunnen de tegenstanders inschatten op speelsterkte! Zo op die bewuste morgen kwamen de tegenstanders binnen. De eerste indruk van een bepaalde speler in ons team: "Zo! Dat zijn oude mannen! We worden met 2 vingers in ons neus kampioen!". Niets bleek minder waar, achteraf gesproken.
Na twee jaar tobben, dat wil zeggen degraderen, maar toch weer in dezelfde klasse blijven spelen, omdat ons eerste team wegviel uit de competitie, hadden we ons getroost dat we dan nu een beter jaar zouden krijgen. Het degradatiespook loerde niet meer om de hoek, want degraderen kon niet. Speelden we dan in de laagste klasse?? Nou vast niet, zal wel een foutje zijn.
Onze golfcompetitie speelde zich dit jaar af in 5 provincies, te weten: Utrecht, Drenthe, Overijssel, Gelderland en ons eigen Friesland. Onze slogan luidt: MET DE JUISTE TEAMGEEST ERVOOR GAAN. En dat hebben we uiteraard in de praktijk gebracht!
Op zaterdag 10 juni wordt de benefietwedstrijd voor Matchis gespeeld op golfclub Heidemeer. Dit is een wedstrijd voor leden van GC Heidemeer. De stichting Matchis zoekt voor patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan naar de best passende stamceldonor. In mei 2014 werd bij mijn man Michael Acute Myeloïde Leukemie vastgesteld. Na twee zware chemokuren waarvoor hij drie maanden in isolatie in het ziekenhuis lag, onderging hij in oktober 2014 een stamceltransplantatie. Hij had het grote geluk dat zijn oudste zus (67) een 'perfect match' was. Dit was de enige mogelijkheid om te overleven en extra tijd te krijgen. Vanaf de eerste dag van de diagnose wisten we dat de leukemie terug zou komen. Ook na de stamceltransplantatie. De hoop is dat de donorstamcellen de leukemie als lichaamsvreemd herkennen en opruimen. Helaas mocht dit voor Michael niet zo zijn.
Het was weer rabbit-time, zaterdag 6 mei, er deden dit keer 33 rabbits mee en volgens de wedstrijdleiding was dat een recordaantal. Dit had waarschijnlijk met het mooie weer te maken want rond 10 uur brak het zonnetje al door de grijze lucht, of gewoon omdat er veel nieuwe leden bij zijn gekomen! Ik zat dit keer in de tweede flight samen met Ity Hoekstra en Rick Klunder. Ik was van plan om zo rond 9 uur lekker fris op de drivingrange te staan om even de swing op te warmen, echter de avond ervoor ontstond een spontaan kaartavondje met familie en die gaan nooit gepaard zonder mooie druivensapjes.
Wat begon als een bewolkte dag eindigde in een zonovergoten golfdag. Het spelersveld was druk bezet met 36 deelnemers. Ik, Josje Aarden, mocht de wedstrijd golfen met Durk v/d Brug en medespelers Lynda Spanjer en Jos Valentijn. De wedstrijdvorm was vierbal Stableford Greensome. Dit werkte prima voor ons. Durk en ik speelden een voortreffelijke wedstrijd. We waren beide in topvorm!
Het seizoen is officieel los. De komende maanden staan er een aantal zeer leuke wedstrijden op het programma, waarvan de opzet door de wedstrijdcommissie gewijzigd is om meer leden deel te kunnen laten nemen. Tevens uw aandacht voor de clubkampioenschappen foursome.
Wat waren de weersvoorspellingen slecht. Regen, hagel en onweer. Niets van dat alles! Een klein buitje, dat was alles. Ook dit jaar was deze dag weer gesponsord door
Woninginrichting van der Meer en dames- en herenkapsalon Jalving.
Alhoewel bijna 2 weken geleden toch zeer zeker de moeite waard: Chris Wille maakt een hole in one op hole 5. Gelukkig hebben we de foto's nog!
Vanuit de Regel & Handicapcommissie is het idee ontstaan om een theorie avond te organiseren voor golfers met een handicap van 30 t/m 54 van onze club. De Regel en Handicapcommissie ziet dit als een opfriscursus.
Per 1 januari 2017 wordt er een plaatselijke regel gehanteerd met betrekking tot het bewegen van de bal op de green op GC Heidemeer.
Zaterdag 1 april (nee, het was geen...) was het weer zover. De Rabbits mochten weer de wei in voor hun tweede speelronde. De weergoden waren ons gunstig gezind, een heerlijke temperatuur, het zonnetje deed zijn uiterste best om zich af en toe te laten zien, kortom fantastisch weer om te golfen! In het clubhuis en op het terras was het al gezellig druk. De meeste deelnemers werden door Ruben en zijn team voorzien van kop koffie.
Maak vrijblijvend kennis met de golfsport! Kom zaterdag 8 april om 9.30 uuur of om 13.30 ur naar de open dag van Golfclub Heidemeer en doe mee met een proefles gegeven door ervaren professionals. Ervaar de beleving van de golfsport en de mogelijkheden die Golfclub Heidemeer kan bieden.
De Stichting Handicart stelt leden die tijdelijk of permanent niet in staat zijn 9 of 18 holes te lopen, gebruik te maken van een handicart. Indien u hiervoor in aanmerking wilt komen kunt u bij ondergetekende (of in het clubhuis aan de bar) een formulier aanvragen en dan wordt voor u een tijdelijke of een permanente pas aangevraagd. U kunt dan tegen een kleine vergoeding ad € 4,00, toch 9 of 18 holes golfen. U heeft dan een verklaring nodig van uw huisarts of fysiotherapeut.
Alle leden van GC Heidemeer kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de app Dimple. Dimple is dé app voor golfclubs die Proware Cloud gebruiken in hun golfvereniging. De app is geschikt voor zowel iOS apparaten (iPhone en iPad met iOS versie 7.0 of hoger) en Android apparaten (telefoons en tablets met Android versie 4.1 of hoger)! In de praktijk komt het erop neer dat de app functioneert vanaf een iPhone 4 en Android toestellen van maximaal 4 jaar oud.
Op zondag 25 september werd op golfclub Heidemeer te Heerenveen de Friese Jeugd Kampioenschappen Golf gespeeld. Dit jaarlijkse kampioenschap wordt bij toerbeurt op de verschillende Friese golfclubs gehouden en na golfclub de Groene Stervan vorig jaar, was het nu de beurt aan Heidemeer. Spelers van de verschillende golfbanen uit Friesland streden om dagprijzen en om tot speler en speelster van een van de drie categorieën te worden bekroond.
Laatste nieuws ontvangen?
Bent u geen lid van GC Heidemeer, maar wilt u wel graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf uzelf hieronder dan in voor onze nieuwsbrief!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)