Stichting Handicart

De Stichting Handicart is op 23 april 1986 opgericht met als doelstelling: tijdelijk of permanent mindervalide golfers in staat stellen het golfspel te blijven beoefenen. Door donaties, giften, legaten en schenkingen verkrijgt de Stichting de benodigde gelden om Handicarts aan te schaffen en te plaatsen op 114 golfclubs in Nederland. Tegen een geringe vergoeding, die ver onder de werkelijke kostprijs ligt, kunnen mindervalide golfers gebruikmaken van de beschikbare Handicart. Dankzij de inzet van ruim 175 vrijwilligers kan Stichting Handicart haar werk doen. In 2016 rijden er 685 Handicarts.

Op dit moment zijn er meer dan 19.000 golfers tijdens hun golfspel afhankelijk van een Handicart. Dit aantal zal door de toenemende vergrijzing de komende jaren stijgen. De Stichting Handicart kan deze mensen alleen faciliteren als het aantal donateurs sneller blijft stijgen dan het aantal gebruikers. Daarom roept de Stichting bezoekers van deze website op om donateur te worden. Bent u al donateur, dan vragen wij u de Stichting Handicart onder de aandacht te brengen van familie en vrienden, want de kracht van de stichting ligt nu eenmaal bij de donateurs. Moet u zelf tijdelijk op permanent gebruik maken van een handicart dan kunt u een inschrijfformulier halen bij ons clubhuis of bij ondergetekende en ontvangt u z.s.m een pas.
U kunt er ook voor kiezen om de Handicart App te down loaden via de Apple store of de Google Play store. Na registratie bij Stichting Handicart kunt u de Handicartpas op uw mobiele telefoon tonen.

Op zaterdag 12 augustus 2017 wordt weer de jaarlijkse Handicartwedstrijd georganiseerd. Ieder lid vanaf handicap 54 kan hier aan deelnemen. De winnaars, mits donateur of pashouder, doen mee aan de regiofinale op golfbaan Havelte in september en aan de landelijke finale in oktober.

Wordt nu donateur en steun deze prachtige stichting!

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de vertegenwoordiger van de st. Handicart op Heidemeer
(Gerard Kampert 0513-682051/06-10065939)

zie ook: www.handicart.nl