Onze golfcompetitie speelde zich dit jaar af in 5 provincies, te weten: Utrecht, Drenthe, Overijssel, Gelderland en ons eigen Friesland. Onze slogan luidt: MET DE JUISTE TEAMGEEST ERVOOR GAAN. Er heerste een prima sfeer binnen het team dat bestaat uit:

  • Marga vd Zijpp;
  • Dirkje Meijer;
  • Linda Spanjer;
  • Wietske Meibos;
  • Marianne van Olffen;
  • Henny Feenstra.

De Semslanden was onze eerste uitdaging en er werd voorgespeeld op 20 maart. Het weer was bar slecht die dag. In de stromende regen liepen we onze 18 holes op een baan waar geen mens te bekennen was… Maar goed we hebben wel doorgezet, uiteindelijk kan het ook op een competitiedag de hele dag regenen.

Hoe anders begon de strijd op 4 april. Het leek wel voorjaar, wel jammer dat we verloren van het team van Anderstein, de latere kampioensploeg. De week daarna was ons reisdoel het landgoed Anderstein op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Wat een prachtige baan, een schitterend clubhuis en wat hadden we een heerlijke golfdag. Maar weer verloren we, ditmaal van Lochem, uitslag: 12-6.

Op de Koepel in Wierden werd het 7-11 voor de Semslanden. En op de Lochemse, de baan waar we zoveel mooie herinneringen hebben, was ons oud teamgenoot Haitske van de partij. Mooie dag, mooi resultaat: 11-7 voor Heidemeer. Thuis hadden we de afsluiting, het was best nog spannend om de derde plaats te behouden. Anderstein werd kampioen en promoveert. De dames werden in de bloemetjes gezet. De Lochemse degradeert en wij werden derde.

Het was een geslaagd seizoen, we hebben nieuwe vriendinnen gemaakt, maar ja als middenmoter heb je vanzelf ook geen vijanden! Op naar het volgend jaar en dan toch… er weer voor gaan!

Henny Feenstra