2 April 2017. Daar begon de competitie voor ons. Na een intensieve voorbereiding mochten wij eerst gastheer zijn. Dan heb je dat maar weer gehad en het heeft als voordeel: we kunnen de tegenstanders inschatten op speelsterkte! Zo op die bewuste morgen kwamen de tegenstanders binnen. De eerste indruk van een bepaalde speler in ons team: “Zo! Dat zijn oude mannen! We worden met 2 vingers in ons neus kampioen!”. Ik zal niet vertellen dat jij dat was Klaas. Na een bak koffie en een stuk suikerbrood gingen de mannen van start en daaruit bleek al gauw dat die 2 vingers wel uit de neus konden worden gehaald. Deze mannen konden ballen!

Na de golfdag dag hebben afgesloten bleek dat de teams van Dronten, Sint Nyk de te kloppen tegenstanders zouden worden. Zoals gebruikelijk na de competitie dag gaan we met zijn allen tafelen en werd er over de dag nagepraat. Zo kwam ook naar boven dat de gastteams verhalen hadden gehoord dat Heidemeer een slechte baan zou zijn… Nou ik heb alleen gehoord dat ze de baan erg mooi en uitdagend vonden en ze een prettige sfeer hebben ervaren, dus dat is zeker wel een complimentje waard naar een ieder die betrokken is bij onze club. Ook wil ik Ruben en zijn team bedanken voor het voortreffelijke eten gedurende de dag.

9 April 2017. Daar begon de competitie voor ons nu echt. De opstelling was bekend waar we mee ten strijde zouden treken, maar net zoals in iedere sport heb je te maken met blessures. Zo zouden Marcel Neef en de Captain beide meespelen maar de 1e werd getroffen door een golfknie en de ander door een potje korfbal te spelen met zoonlief. Hij liep er bij als een oude man zoals Klaas B. (alias ‘Fast and Furious Five Iron”) onze tegenstanders eerder inschatte. Zo hebben we een oud-speler van stal moeten trekken om mee te spelen in de vorm van Edwin Neef. Jan Werkman (de ‘Rookie’) zou voor het eerst zijn opwachting gaan maken in het competitie geweld. Tegenstander in Sint Nyk was Emmeloord. De geblesseerde captain – als een waardig captain – zette zijn mannen af in Synt Nyk om een dag lekker te gaan ballen. We hebben het voordeel in Friesland dat we als golfclub Heidemeer overal onze mannetjes hebben. Op St. Nyk is dat Dries Heida. Hij bood mij aan om per golfkar bij mijn jongens langs te gaan in de baan! Hartelijk dank Dries! Ook voor dat heerlijke biertje op het zonnige terras! Uitslag van deze dag: verloren maar fel gestreden, en wederom een gezellige afsluiting.

Nu kan ik wel van elke dag een verslag gaan schrijven maar dan word het langdraderig verhaal, dus kort samen gevat…. Voor de speeldata 23-04-2017, 30-04-2017 en 30-04-2017 goldt: een mooie wedstrijd dag gehad en een gezellige afsluiting, maar helaas verloren.

7 mei 2017: dit zou een historische dag voor Heren 3 van Heidemeer worden. De kampioen was al een week van tevoren bekend (Dronten 2). Wij vonden dit een beetje te zelfverzekerd overkomend team (tegen het arrogante aan), maar 1 op 1 viel dat reuze mee. Er werd nog om plaats 2 en 3 gestreden en 4 en 5. voor ons werd het de strijd om plek 4 en 5. Tegenstander was Havelte 4. We piekten deze dag! 7 mei 2017 is het de eerste keer in de historie dat heren 3 won in de competitie. Ik denk dat dit wel een plekje verdiend heeft ergens in ons clubhuis. En nog dik ook: 17-1! De vierde plaats is gehaald. Doelstelling voor volgend jaar zal de derde plaats zijn. Dit past perfect in het meerjarenplan: in 2020 willen we het kampioenschap binnenslepen.

Zoals wij doelstellingen hebben heeft onze club dat ook. Elke wedstrijd die wij speelden was er een man meegestuurd door onze voorzitter (voorgenoemde ‘Rookie’) die verdomd veel op Jeroen van der Boom leek en bij elk club huis waar we speelden foto’s maakte en keek hoe het er bij andere clubs aan toe gaat. De betere dingen noteerde hij als wellicht een verbeterpunt voor ónze club. Immers, het wiel hoeft niet 2 keer uitgevonden worden, toch? Ik moet zeggen deze man is goed bezig! Complimenten daarvoor en zeker meerdere mensen die ik niet genoemd heb die betrokken zijn om het spelen bij ons mogelijk te maken. Verder wil ik mijn teamgenoten bedanken voor de leuke en gezellige tijd die we tijdens de competitieweken hebben gehad samen. Op naar volgend jaar mannen! 

Tenslotte nog enkele (persoonlijke) wetenswaardigheden die opgevallen zijn tijdens onze competitieronde:

Hans Jetten:
Het nadeel met zijn lage handicap is dat hij altijd moet spelen tegen oude mannen die foutloos door de baan gaan. Je kan niet overal de grootste in zijn Hans! En pas vooral op dat deze man niet met een bord eten achter je langs loopt tijdens het diner!

Klaas Braaksma:
Deze man slaat sneller met zijn ijzers dan zijn schaduw. Zijn bijnaam is niet voor niets “Fast en Furious Five Iron”.

Edwin Neef:
Tegenwoordig ook leverancier van wietolie: een merkwaardig wondermiddel waar je niet beter van golfen gaat, maar wel zonder stress door het leven wandelt!

Marcel Neef:
Geopereerd aan een golfknie, nadat de dokter golfbalsplinters er uitgehaald heeft. Hij loopt weer als een kievit!

Koos Woudstra:
Deze man kent vele namen. “Silver Shadow”, “White Tiger”. Daar kunnen we “Pluisje” aan toevoegen: elke wedstrijd kwam hij uit het veld met een vogelnestje in zijn haar.

Fedde Tuinstra:
Hij was dan wel niet onze “first man”, maar wel de meest ervaren speler in ons team op competitiegebied.

Marcel Herskamp:
Deze man reed altijd voor ons uit om te kijken of de kust veilig was. We kregen vervolgens een seintje: Kom maar jongens, ik ben er al!

Otto van Olphen:
Technisch failliet verklaard nadat hij 2 keer niet voorbij de vrouwen tee sloeg. Hij moest het hele team en tegenstanders een rondje geven…

Jan Werkman:
Onze ‘Jan de sauna man’. Spion, spotter, zanger ineen vanwege zijn veelzijdige uiterlijk. Hij rijdt een auto die je alleen hoeft te starten en zonder handen aan het stuur slapend van punt A naar B brengt, zonder hoofdpijn. En elk hart sneller doet slaan!

Met sportieve groet,
Captain Heren 3 (Otto van Olphen)

Zoals het klokje bij ons op hole 1 klinkt……klinkt het nergens…..