Begin 2019 gaf ik aan niet meer deel te willen nemen aan de competitie senioren 18 holes. Dat lag natuurlijk niet aan mijn teamgenoten van 2018, maar aan het feit dat we soms ’s middags
om drie uur al klaar waren en meteen naar huis gingen. Anders moesten we tot ca 18.00 uur blijven voor het diner, en loop je het risico al voor die tijd iets te veel drankjes genuttigd te hebben.
Het team Heidemeer senioren 1/ 27 holes was echter al volledig bezet. Andor zei tegen mij, als jij een team kunt samenstellen doe ik mee en Klaas Oenema ook. Het lobbyen begon.

Cor Faber kreeg daar lucht van en meldde zich spontaan aan, Dries Heida kwam erbij, Leo nieuwe Weme, Henk Prinsen, Gosse Akkerman werd benaderd als reserve. Op onze eerste bijeenkomst werd ik tot captain gebombardeerd en Andor als reserve captain. Elke vrijdag werd geoefend, en ook gespeeld tegen senioren 1 teneinde ons optimaal voor te bereiden.

Op 12 april moesten wij aantreden op de “Hattemse” tegen “Lauswolt”. Klaas was intussen uitgevallen door een opspelende knie en Henk speelde wel maar was net geholpen aan staar en kon geen diepte zien en was soms z’n eigen bal kwijt. Maar op de valreep konden wij nog een beroep doen op Jos Valentijn en wonnen wij met 12-6. Op 19 april moesten wij naar de “Gelpenberg” tegen “Martensplek”.

Klaas was intussen definitief uitgevallen, persoonlijk kon ik niet i.v.m. een fair, onze reserve was uit beeld en Henk zag nog steeds niet goed en verloren wij met slechts 8-10. Op 26 april op “Lauswolt” tegen de “Gelpenberg” zonder Andor (HCP 7.9) maar met Cor, Dries, Leo, Henk, Jos en ondergetekende wonnen wij met 13-5. Op 3 mei waren wij gastheer en konden wij alleen maar toekijken en won onze concurrent “Martensplek” met 16-2 van “Lauswolt”. Dan 10 mei op “Martensplek” tegen de “Hattemse” met Andor, Cor, Dries, Leo, Jos, Gerard (Henk was gevloerd door een kaakontsteking) gingen wij van start. Wij moesten winnen met minimaal 13-5 om toch nog kampioen te worden.

Wij (Jos en Ik) verloren met 2/3 maar de anderen wonnen dus 4-2. Cor zei nog dus dankzij jou hebben we dus verloren! Oei… In de middag moest het dus gebeuren, Andor, Leo, Gerard en Dries wonnen hun single, Cor kwam binnen met een gezicht op oorlog want hij had zijn single op de 18e verloren. Ik zei: dankzij jou hebben we verloren. Oei…..!

Maar daar was onze redder in de nood, Jos won zijn single en Heidemeer was Kampioen. HEREN, het was mij een genoegen jullie captain te zijn, klasse bedankt! Klaas , je aanmoedigingen hebben vruchten afgeworpen, met jou erbij hadden we waarschijnlijk alles gewonnen.

Teamcaptain Gerard Kampert