Laatste nieuws

Deze woorden hoor ik, in wisselende talen en vrije vertalingen, bij elk rondje golf wat ik zelf loop maar ook elk rondje wat ik zie starten vanaf het terras van Mulligan’s. Het varieert van zeer positief tot ietwat kleurrijk maar altijd wordt de afslag beschreven. De specifieke woorden van de titel hoorde ik van de commentatoren van het PGA Kampioenschap in Tulsa en dacht: toeval bestaat niet, een titel is gevonden, nu de column nog...
Handicarts. Welnee je ziet ze immers overal op golfbanen. U ziet ze ook regelmatig in onze baan. Maar... ze zijn niet van ons. Wij hebben ze in bruikleen van de Stichting Handicart.
Heel erg blij ben ik met de titel "speelster van het jaar 2020"!
Als er een stukje ingezonden wordt, is dit in de regel van de winnaar van een wedstrijd. Of het is een interessante column met zielenroerselen die een mede clublid graag wil delen omdat het hem / haar nogal hoog zit. Deze keer een verslag namens een team. Nee, waarde lezer: schrik niet! De NGF competitie is niet uitgesteld toch begonnen, u hebt niets gemist. Het is géén verslag van een of ander matchplaypotje, maar een heus verslag van de Friese Kampioenschappen van de trotse…. Nummer 2!
Op zaterdag 29 augustus organiseren we weer de jaarlijkse Handicartwedstrijd op GC Heidemeer. De opbrengst van deze wedstrijd komt ten goede aan de Stichting Handicart. De Stichting Handicart is op 23 april 1986 opgericht met als doelstelling: tijdelijk of permanent mindervalide golfers in staat stellen het golfspel te blijven beoefenen. Door donaties, giften, legaten en schenkingen verkrijgt de Stichting de benodigde gelden om Handicarts aan te schaffen en te plaatsen op golfclubs in Nederland zoals ook op GC Heidemeer. Tegen een geringe vergoeding, die ver onder de werkelijke kostprijs ligt, kunnen mindervalide golfers gebruikmaken van de beschikbare Handicart.
Een hole-in-one betekent dat een golfspeler in één slag de bal vanaf de afslagplaats (tee) in de hole slaat. In ons clubhuis hangt een pompeblêdbord met de namen van de leden die op Golfclub Heidemeer een hole-in-one geslagen hebben.
Inmiddels kan er weer gespeeld worden. Het doet ons goed dat het reserveren van starttijden goed functioneert en dat het protocol goed nageleeft wordt.
Het hoge woord is eruit: de golfclubs van Nederland mogen vanaf 11 mei aanstaande weer open. Dat heeft u natuurlijk via de diverse media reeds vernomen. Ook onze baan gaat weer open op 11 mei, met dien verstande dat we ons allemaal houden aan de gestelde regels in het protocol van de NGF en de lokale verordeningen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan / te voorkomen.
Ook dit jaar heeft de Stichting OLD GRAND-DAD een geldbedrag beschikbaar gesteld voor de ijssportdag 2020 in Thialf.
Afgelopen vrijdag 18 oktober jl. hebben Kasper Baar, Olivier Walgemoed en Thomas Bekkema hun clubhandicap 54 (voorheen GVB) behaald. Op een natte en winderige baan hebben zij hun tweede stap van het NGF 9-stappenplan afgerond door respectievelijk 18, 19 en 18 punten te halen.
De oranjegloed in de ochtend deed me goed om deze dag te zien slagen. Gezellig om met 34 golfers waaronder de trouwe oudste golfers, Roeline, bijna 85 jaar en Eugene en Ina, resp. 85 en 84 jaar, begin 2020, de dag met koffie/thee en lekkere appeltaart, te beginnen.
Wereldwijd zijn er nu zes handicapsystemen in gebruik , die flink van elkaar verschillen. Internationaal is men bezig te komen tot een Wereldhandicapsysteem ( WHS), dat in sommige landen reeds per 1 januari a.s. wordt ingevoerd. Nederland kiest er voor om het per 1 januari 2021 in te voeren.
Tijdens de jubileumweek van GC Heidemeer (11 t/m 16 juni 2019) is er geld ingezameld voor het goede doel. De vereniging kwam het verhaal van Jake Nason ter ore. Jake is 5 en heeft acute leukemie.
Per 1 juni 2019 heeft Gerard Kampert het handicart consulschap op Heidemeer overgedragen aan mij (Jelle Vis). Gerard heeft deze taak zes jaar met hart en ziel vervult. Dankzij de inzet van Gerard rijden er nu twee handicarts op Heidemeer!
Dit jaar wordt al weer voor de 5e keer de Matchis sponsor wedstrijd gespeeld. Matchis is het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren. De opbrengst van deze wedstrijd wordt gebruikt voor het typeren van nieuwe stamceldonoren, zodat die gegevens kunnen worden opgeslagen in de wereld stamceldonorbank.
Aanstaande 30 maart organiseren wij weer in samenwerking met Andor en de greenkeepers een jaarlijkse 'Himmeldei'.
Half februari hebben we u de eerste update gestuurd omtrent het jubileum dat we met zijn allen hopen te vieren van 10 tot 16 juni. Tijd voor een update!
U hebt het waarschijnlijk al via diverse wegen vernomen dat 'we' dit jaar 25 jaar bestaan. We willen dit natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan! In de week van 10 juni tot en met 16 juni hopen we samen met u het lustrum vieren. omcirkel deze week dan alvast ook in uw agenda!
In al mijn wijsheid had ik besloten om dit jaar de Katercup en de Nieuwjaarsborrel te laten schieten ten faveure van andere activiteiten rondom de Jaarwisseling. Toen ik echter een ‘appje’ van onze voorzitter kreeg met het vriendelijke, doch dringende verzoek toch acte de présènce te geven tijdens – op zijn minst – de nieuwjaarsreceptie had ik al een vermoeden en besloot mijn agenda te herschikken en aanwezig te zijn. En zo gebeurde het dat ik uitgeroepen werd tot Speler van het Jaar 2018.
Met ingang van 1 januari 2019 gelden er nieuwe golfregels. De R&H heeft besloten geen regelavonden te organiseren, omdat daarmee maar een zeer beperkt aantal leden wordt bereikt. We willen graag alle leden bereiken en daarom draagt de R&H zorg voor zoveel mogelijk schriftelijke informatie voor alle leden. De R&H is al een hele tijd bezig de invoering van de nieuwe regels voor te bereiden, maar is daarbij afhankelijk van informatie vanuit de NGF, die vaak erg laat doorkomt.
Met gepaste trots mogen we bekendmaken dat Rabobank Heerenveen – Zuid Oost Friesland de sponsorovereenkomst met 2 jaar verlengd heeft!
Ja dames en heren, de Schrijver Dezes kent een paar woorden Frans en heeft deze in het weekend van de Ryder Cup 2018 veelvuldig live op Le Golf National de ether ingeslingerd. Een ieder die niet bekend is met het fenomeen Ryder Cup: ik verwijs u graag naar de officiele website. De echte liefhebbers van matchplay weten direct waar ik het over heb: birdies, fistpumps, spelers die boven zichzelf uitstijgen, favorieten die het af laten weten: matchplay is een zeer merkwaardig spelletje dat absoluut de moeite waard is om te spelen of mee te maken als supporter.
Natuurliefhebber (en enthousiast lid van onze club) Willem de Haan spotte al diverse malen jonge eekhoorntjes op onze golfbaan. Het is hem gelukt ze vast te leggen op de gevoelige plaat nabij hole 3! Zijn ze niet schattig?
Golfbar Mulligan biedt u in samenwerking met Germany Dealers uit Heerenveen van 1 juli tot 7 juli a.s. 'golfen met een uitje' aan!
Op 12 mei zijn wij met een groepje vogel-liefhebbende golfers over onze golfbaan gelopen om te tellen hoeveel verschillende soorten vogels een broedplaats hebben op en rond onze golfbaan. Deze dag is op verschillende golfbanen in Nederland een vogeltelling gehouden.
Zaterdag 21 april wordt ook op GC Heidemeer de jaarlijkse Open Dag gehouden. Ter gelegenheid hiervan kunt u gratis komen golfen!
Zaterdag 24 maart is er een Himmeldei gehouden op GC Heidemeer. Himmeljen is een echt Fries woord voor schoonmaken en aangezien het maart is kunnen we gerust van een voorjaarsschoonmaak spreken! Onder leiding van de greenkeepers Bram en Jorre zijn er een flink aantal zaken op en rond de baan onder handen genomen.
Sebastiaan Weijers is een nieuw gezicht bij Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Als adviseur Private Banking zult u hem vast en zeker een keer tegenkomen op de baan. Alvast een korte kennismaking met Sebastiaan.
Museum Belvédère is naarstig op zoek naar gastheren / gastvrouwen (op vrijwillige basis) die willen assisteren bij de expositie van “Giorgio Morandi & Bologna” die van 24 februari t/m 10 juni 2018 in het museum te zien zal zijn.
1 januari 2018 stond traditiegetrouw de 9-holes Katercup op het programma, gesponsord door golfbar Mulligan. Er waren een flink aantal deelnemers op de startlijst. Hoewel er een buitje voorspeld was bleef het gewoon lekker droog, al waaide het stevig rond de klok van 13.00 uur. De straffe wind zwakte tijdens de ronde steeds verder af. Prima weercondities om het nieuwe jaar op de golfbaan te beginnen (al is het alleen maar om het zware hoofd een beetje door te laten waaien)!
Dinsdag 5 december was het weer zover. De jaarlijkse Sinterklaas surprise wedstrijd van de dames-dinsdag. Na ontvangst met heerlijke koffie moesten alle dames een nummer trekken uit de muts van Zwarte Piet. Zo werd de flight indeling bepaald. En om 11.00 uur 'goedgemutst' de baan in!
Een van mijn passies is de golfsport waar ik 20 jaar geleden bij GC Heidemeer Heerenveen mee ben begonnen. Golfen is óf zeer verslavend óf je vindt er niets aan. Concentratie c.q. focussen speelt een belangrijke rol en het spel maakt je behoorlijk nederig. Dit in de zin dat na een goede hole in bv PAR (Professional Average Result) of een enkele keer zelfs een birdie (1 slag beter cq minder dan PAR), je op de volgende hole 2 ballen in het water en of het bos in slaat!
In maart 2017 zijn we weer begonnen met de eerste Rabbitwedstrijd van het seizoen. Wat lijkt dat nog maar kort geleden!
Zondag 17-09-2017 was GC Lauswolt te Beetsterzwaag het toneel voor het Fries Amateur Kampioenschap 2017. Aan de start verschenen de golfclubs van Ameland, Sint Nicolaasga, GC Groene Ster, GC Gaasterland, GC Heidemeer en natuurlijk GC Lauswolt zelf met 6 dames en 6 heren aan de start, allen klaar om hun beste beentje voor te zetten om de felbegeerde wisseltrofee (het ‘Uleboard’) voor de eigen club te winnen. Van de beste 5 heren en de beste 5 dames wordt de binnengebrachte score opgeteld. De club met het minst aantal slagen is de winnaar. Tevens wordt er gestreden om het individuele kampioenschap bij zowel de dames als de heren.
Noteer alvast zaterdag 26 augustus in uw agenda! In samenwerking met Golfbar Mulligan zal traditiegetrouw de paling- en zalmwedstrijd gehouden worden. De wedstrijd is 18 holes en voor en na uw ronde zijn er heerlijke gerookte paling en zalm voor de liefhebbers!
Op 12 augustus 2017 is weer de handicart wedstrijd. Iedereen in het bezit van het GVB (dus ook met handicap 54!) kan meedoen. Het betreft een gezellige wedstrijd ten bate van de stichting Handicart. En als je wint mag je met een beetje mazzel ook nog meedoen in de landelijke finale! Inschrijven dus!
De Zilveren Ganzenveer is een jaarlijks terugkerende golfwedstrijd voor redacties van Nederlandse golfclubs. Dit jaar werd de wedstrijd voor de 40e keer gespeeld en wel op Golfclub Midden-Brabant te Esbeek. Geen schande als u niet weet waar dat ligt, maar Hilvarenbeek zegt u vast wel wat. Daar ligt deze golfbaan vlakbij. Een uurtje of twee rijden wilden Arjen Miedema en ik er graag aan wagen om net als 2 jaar terug deel te mogen nemen namens Golfclub Heidemeer (vorig jaar lieten we verstek gaan wegens drukke agenda's). Beide gekleed in 'Heidemeer blauw' stapten we de auto uit, vol goede moed er een leuke dag van te maken en ervaringen uit te wisselen met betrekking tot ons clubblad / nieuwsbrief.
Zaterdag 24 juni aanstaande wordt de jaarlijkse vossenjacht wedstrijd gespeeld. Een mooie gelegenheid om te proberen om onze pro Tineke van der Wal te verslaan!
Een belangrijk bericht van de wedstrijdcommissie: op 17 en 18 juni aanstaande is het tijd om te bepalen wie zichzelf een jaar lang clubkampioen mag noemen! Laat u niet afschrikken, want er wordt in 2 categorieën gespeeld: strokeplay en stableford!
Op zaterdag 10 juni wordt de benefietwedstrijd voor Matchis gespeeld op golfclub Heidemeer. Dit is een wedstrijd voor leden van GC Heidemeer. De stichting Matchis zoekt voor patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan naar de best passende stamceldonor. In mei 2014 werd bij mijn man Michael Acute Myeloïde Leukemie vastgesteld. Na twee zware chemokuren waarvoor hij drie maanden in isolatie in het ziekenhuis lag, onderging hij in oktober 2014 een stamceltransplantatie. Hij had het grote geluk dat zijn oudste zus (67) een 'perfect match' was. Dit was de enige mogelijkheid om te overleven en extra tijd te krijgen. Vanaf de eerste dag van de diagnose wisten we dat de leukemie terug zou komen. Ook na de stamceltransplantatie. De hoop is dat de donorstamcellen de leukemie als lichaamsvreemd herkennen en opruimen. Helaas mocht dit voor Michael niet zo zijn.
Het seizoen is officieel los. De komende maanden staan er een aantal zeer leuke wedstrijden op het programma, waarvan de opzet door de wedstrijdcommissie gewijzigd is om meer leden deel te kunnen laten nemen. Tevens uw aandacht voor de clubkampioenschappen foursome.
Alhoewel bijna 2 weken geleden toch zeer zeker de moeite waard: Chris Wille maakt een hole in one op hole 5. Gelukkig hebben we de foto's nog!
Maak vrijblijvend kennis met de golfsport! Kom zaterdag 8 april om 9.30 uuur of om 13.30 ur naar de open dag van Golfclub Heidemeer en doe mee met een proefles gegeven door ervaren professionals. Ervaar de beleving van de golfsport en de mogelijkheden die Golfclub Heidemeer kan bieden.
Op zondag 25 september werd op golfclub Heidemeer te Heerenveen de Friese Jeugd Kampioenschappen Golf gespeeld. Dit jaarlijkse kampioenschap wordt bij toerbeurt op de verschillende Friese golfclubs gehouden en na golfclub de Groene Stervan vorig jaar, was het nu de beurt aan Heidemeer. Spelers van de verschillende golfbanen uit Friesland streden om dagprijzen en om tot speler en speelster van een van de drie categorieën te worden bekroond.
Laatste nieuws ontvangen?
Bent u geen lid van GC Heidemeer, maar wilt u wel graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf uzelf hieronder dan in voor onze nieuwsbrief!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)